09Μαρ

Σαλάτα με μάραθο και ραπανάκια

Mια ολόφρεσκη, δροσερή, τραγανή σαλάτα με έντονες γεύσεις και πανέμορφα χρώματα.

Συστατικά
4-5 αντίδια (χωριστά τα φύλλα)
1 μεγάλο βολβό μάραθου, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
100 γρ. ραπανάκια, ψιλοκομμένα
70 γρ. ψημένα φουντούκια, ψιλοκομμένα

Για το ντρεσινγκ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λάδι φουντουκιού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 πρέζα μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ, βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά και ανακινήστε για να ανακατευτούν καλά τα συστατικά μεταξύ τους. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήστε το στην άκρη. Διασκορπίστε τα αντίδια σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω ρίξτε το μάραθο σε φέτες, τα ραπανάκια και τα ψημένα φουντούκια. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες
ανά μερίδα: 115 kcals
11, 3 γρ. λίπη (εκ των οποιων 1 γρ. κορεσμένα)
1, 7 γρ. πρωτεΐνη
2,1 γρ. Υδατάνθρακες
1,3 γρ. ζάχαρη
Νάτριο: ίχνη

Σχετικά
Ραπανάκια για την όρεξη και όχι μόνο
Σούπα με αγγούρι και ραπανάκια

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life