Πένες με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό
Ένα πιάτο υγιεινό, ελαφρύ και μοσχομυρωδάτο από τη Light Life
Προετοιμασία 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κομματάκια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα
300γρ. Τοματίνια
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
250 γρ. μακαρόνια πένες ή fusilli
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Αλείψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο. Βάλτε τις σε ένα ταψάκι μαζί με τις σκελίδες σκόρδου (ολόκληρες) και ανακατέψτε. Ψήστε τα για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις ντομάτες, το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά επιπλέον. Στο μεταξύ, φτιάξτε τα μακαρόνια και στραγγίξτε τα.
Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αφαιρέστε από το ταψί το σκόρδο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιέστε μαλακά και πολτοποιήστε το. Βάλτε την πάστα σκόρδου πάλι πίσω μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά στο φούρνο. Ρίξτε μαζί τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά. Αφήστε τα για 3 λεπτά ακόμη. Ρίξτε τα λαχανικά μέσα στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν. Χωρίστε σε μερίδες τα μακαρόνια και προσθέστε προαιρετικά βασιλικό για γαρνίρισμα και εξτρά γεύση.
Θερμίδες 610 kcal
Πρωτεΐνες 18 γρ.
Υδατάνθρακες 108γρ.
Λίπος 15 γρ.
Φυτικές ίνες 9 γρ.
Ζάχαρη 15 γρ.
Αλάτι 0,1 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life
Social media