09Μαρ

Αραβική πίτα με μανιτάρια, γαλοπούλα & σπαράγγια

Για 6 άτομα

Υλικά

6 μεσαίες αραβικές πίτες
6 φέτες (25 γρ. η μία) βραστή γαλοπούλα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κούπες φρέσκα ψιλοκομμένα σπαράγγια
2/3 κούπας τριμμένο κασέρι light
1/3 κούπας cottage cheese light
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα σπαράγγια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε το κρεμμύδι (χωρίς λάδι) και μετά από λίγο προσθέστε τα μανιτάρια. Κατόπιν προσθέστε τα σπαράγγια, το κασέρι και το cottage cheese light. Αφήστε τα για λίγα λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα αυγού στο μείγμα με τα λαχανικά και τα τυριά και ανακατέψτε. Γεμίστε τις αραβικές πίτες και ψήστε τις για λίγα λεπτά. Σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 305 kcal
Πρωτεΐνη: 14γρ.
Υδατάνθρακες: 13,5γρ.
Λίπος: 20γρ.
Φυτικές Ίνες: 1γρ.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email