20Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμη ταχινόσουπα με πλιγούρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 7-8 κουταλιές σούπας ταχίνι 1 φλιτζάνι πλιγούρι 2 λεμόνια 1 καρότο 1 ξερή πιπεριά καυτερή 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο Αλάτι 10 φλιτζάνια νερό Πάπρικα ή μπούκοβο Πώς να
15Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα µε γαλοπούλα και σάλτσα πορτοκαλιού!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6-8 άτομα): Καρδιές από 2 κόκκινα ραντίτσιο 1 μικρό αντίδι 2 χοντρές φέτες καπνιστής γαλοπούλας 10-12 μούσμουλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες Υλικά για τη σάλτσα: Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
14Μαρ

το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Εντάξτε τα όσπρια στη διατροφή σας!

Είναι η κύρια πηγή καλών πρωτεϊνών αλλά και καλών υδατανθράκων, γι’αυτό και θεωρείται πλήρης τροφή. Μισό φλιτζάνι όσπρια περιέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 100 γραμμάρια μοσχαριού. Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Για
11Μαρ

το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Οι σούπες συνεισφέρουν στον έλεγχο του βάρους!

Οι σούπες αποτελούν πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι γνώστες για τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί από διεθνείς έρευνες, ότι τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά σούπες, διαθέτουν χαμηλότερο δείκτη μάζας
07Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Γιαούρτι με ταχίνι, μήλο και σταφίδες!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα): 4 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 1 μήλο κομμένο για το στόλισμα σε λεπτές φέτες Λίγες σταγόνες λεμονιού ή λάιμ ξύσμα ενός πορτοκαλιού
06Μαρ

«Ψαρέψαμε» τον Καπετάν Γιώργη και μας μίλησε για τα ψάρια και τις εποχές!

Και τα ψάρια έχουν τη σωστή εποχή τους! Δείτε εδώ, ποιά είναι η σωστή εποχή για το κάθε ψάρι. Ιανουάριος Λαυράκι, γόπες, τσιπούρες, σαργοί, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σφυρίδα, βραστόψαρα, γλώσσα, λυθρίνια, ροφός, σκορπίνα, συναγρίδα, μαρίδα, χειλού, καλαμάρια, χταπόδι,
05Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Μύδια αχνιστά σβησμένα με λευκό κρασί!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 κιλό μύδια 2 μέτρια κρεμμύδια 2 κλωνάρια σέλερι 3 σκελίδες σκόρδο 400 ml λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Πώς να τα φτιάξετε:
04Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Το ταχίνι και το σουσάμι είναι ευεργετικά για την υγεία!

Το ταχίνι και το σουσάμι είναι σίγουρα δύο τρόφιμα πραγματικά αγνά κι ωφέλιμα, που λαοί όπως οι Ασσύριοι και οι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Κινέζοι, είχαν ανακαλύψει χιλιάδες χρόνια πριν. Επιστημονικές μελέτες από ξένα και ελληνικά ερευνητικά
27Φεβ

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για ένα πετυχημένο barbecue!

Το μενού στο bbq μπορεί να είναι υγιεινό και γευστικό αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια για να γίνει καλύτερο. Διάβασε μυστικά για να «απογειώσεις» και να μείνει αξέχαστο το τελικό αποτέλεσμα! Στο επόμενο bbq που θα προγραμματίσεις, εντυπωσίασε
26Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │Ντακάκια με «άρωμα» Μεσογείου!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 100 γρ. φέτα 8 ντακάκια κρίθινα, μικρά 1 ντομάτα ώριμη Μισό αγγούρι 1 σκελίδα σκόρδο 4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 8 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι 6 κ.τ.σ ελαιόλαδο 1 κ.τ.γ αλάτι  Πώς